-
Naslovna Aktuelno Premijer Vučić posetio je farmu Katalin Mužlai, članicu Upravnog odbora Udruženja
Premijer Vučić posetio je farmu Katalin Mužlai, članicu Upravnog odbora Udruženja
ponedeljak, 11 avgust 2014 14:12

farma na kojoj vlada obeležava 100 dana rada: jedna od najboljih u srbiji, a napravila ju je žena

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi vlade obišli su Bačko Gradište povodom obeležavanja 100 dana rada nove vlade. Farma Katalin Mužlai, koja je jedan od članova Upravnog odbora Udruženja proizvođača mleka Srbije, odabrana je kao jedno od najuspešnijih poljoprivrednih gazdinstava, koje danas plaća porez državi, a nastalo je zahvaljujući ličnom preduzetništvu i inicijativi jedne osobe.

Katalin VucicVučić je nakon obilaska farme "Mužlai" u Bačkom Gradištu rekao da je politika države i ove vlade da pomaže uspešne da postanu još uspešniji, za razliku od prethodnih vlada koje su uvek pomagale neuspešne.

Prema njegovim rečima za obeležavanje 100 dana rada Vlade nije moglo da se izabere bolje mesto od farme "Mužlai". „Nismo mogli da izabermo bolju lokaciju. Svi mi možemo od vas da se naučimo radu, marljivosti, poštovanju obaveza. Za vas ne postoji vikend, morate da radite 365 dana, morate da ustanete u 4 ujutru. Malo je ovako uzornih, velikih i uspešnih domaćinstava u našoj zemlji" , rekao je Vučić.katalin vucic 2

Reč je o ženi koja je napravila jednu od najboljih farmi u Srbiji, koja proizvede milion i po litara mleka godišnje. „Želimo da vidimo kako da doprinesemo razvoju stočarstva u Srbiji", rekao je Vučić gostujući na TV Pinku.

Na poljoprovrednom gazdinstvu u Bačkom Gradištu dnevno se proizvode oko 3.000 litara mleka ekstra kvaliteta, a plan je da se u 2014. godini proizvede milion litara kravljeg mleka, rekla je vlasnica tog gazdinstva Katalin Mužlai.

Ona je navela da je njena farma u 2013. godini bila prva u količini i kvalitetu isporučenog kravljeg mleka "Imleku". Prema njenim rečima, od 2006. godine gazdinstvo je evidentirano u sistem PDV.

U okviru porodičnog gazdinstva obrađuje se 285 hektara poljoprivrednog zemljišta od toga zakupljenih 98 hektara zemljišta u državnom vlasništvu, 85 hektara je u vlasništvu članova porodice, a preostalo zemljište je zakupljeno zemljište u privratnom valsništvu. Mužlai je rekla da je najveći napredak u razvoju farme postignut nakon što je zakupljeno poljoprovredno zemljište u državnom valsništvu jer je tada povećano brojno stanje stada, prošireni su smeštajni kapaciteti.

„Naši budući poslovni planovi su dalji razvoj ratarske i stočarske proizviodnje, kao i proizvodnje kravljeg mleka za šta i dalje očekujemo adekvatne podsticajne mere vlade", poručila je ona.

Izvor: blic.rs

 

 

  • SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

    ZAVRŠEN DRUGI SRSPKI KONGRES MLEKARSTVA Unapređenje kvaliteta i efikasnosti proizvodnje neophodni za veću konkurentnost U Beogradu je 24. oktobra 2016. go

Copyright © 2019 Udruženje proizvođača mleka Srbije