-
Naslovna Aktuelno Održana Godišnja konferencija Udruženja proizvođača mleka Srbije
Održana Godišnja konferencija Udruženja proizvođača mleka Srbije
utorak, 01 jul 2014 10:25

Privredna komora Vojvodine, Novi Sad

Privredna komora VojvodineTeme konferencije pokrivale su akutne probleme sektora proizvodnje mleka u Srbiji. Predsednik UO, gospodin Ljubiša Jovanović, podneo je izveštaj o dosadašnjem radu Udruženja. Posetiocima skupa obratili su se i gosti: Đorđe Bugarin (Privredna komora Vojvodine), Snežana Trivunović (Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu) i Vlada Pantelić (Centralno udruženje odgajivača goveda simentalske rase).
Nakon uvodnih obraćanja, održana su tri panela:
1. Goran Stoaprić (direktor sirovinskog sektora IMLEK-a): Otkup mleka – izazovi u narednom periodu (primena novog pravilnika o aflatoksinu)
2. Dejan Bugarski (direktor Uprave za veterinu): Registracija farmi, procedure i praksa
3. Ljubiša Jovanović (predsednik UO Udruženja): Izmena zakona o državnom zemljištu – pravo prečeg zakupa stočarima
Detaljan zapisnik sa konferencije možete pročitati ovde.


U okviru panela vođene su iscrpne diskusije, nakon kojih su donešeni osnovni zaključci konferencije:
konferencija 1Udruženje će nastaviti da proširuje aktivnost i jača svoj uticaj, i rezultat neće izostati. U Srbiji je potrebno sprovesti investicioni ciklus: u genetiku, u mužu i u edukaciju. Struktura davanja Ministarstva biće takva da će stočarstvo kao prioritet imati najbolje podrške investiranju. Podrška se može očekivati i od banaka. U narednom periodu, očekuje se poboljšanje situacije u sektoru, budući da potencijal Srbije leži u proizvodnji kvalitetnog mesa i mleka. Udruženje će nastaviti da se bavi organizovanim nabavkama i nastupima, kao i obezbeđenju boljih uslova poslovanja za svoje članove i svim svojim znanjem i sredstvima jačaće dijalog između javnog i privatnog sektora.

 

  • SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

    ZAVRŠEN DRUGI SRSPKI KONGRES MLEKARSTVA Unapređenje kvaliteta i efikasnosti proizvodnje neophodni za veću konkurentnost U Beogradu je 24. oktobra 2016. go

Copyright © 2019 Udruženje proizvođača mleka Srbije