-
Naslovna Aktuelno Odluka o dodeli humanitarne pomoći
Odluka o dodeli humanitarne pomoći
petak, 06 jun 2014 13:09

Pomoć ugroženima u poplavama

Na vanrednoj sednici Upravnog odbora Udruženja proizvođača mleka Srbije, koja je održana 22.05.2014. godine u Novom Sadu, donete su odluke o dodeli humanitarne pomoći poljoprivrednim gazdinstvima ugroženim u poplavama.

• UO podonosi inicijativu u kojoj apeluje na sve svoje članove da doniranjem 10% dnevne proizvodnje mleka podrže akciju prikupljanja humanitarne pomoći u saradnji sa kompanijom IMLEK AD. Logistiku i distribuciju pomoći sprovodiće IMLEK AD.


• UO donosi odluku da će u roku od 60 dana (kada bude izvršena procena štete) na nivou Udruženja biti prikupljeno 30 steonih junica koje će biti poklonjene najugroženijima.


• Donešena je odluka o prikupljanju stočne hrane za najugroženija gazdinstva. O količinama će se govoriti nakon procene štete i potreba.


• Član Udruženja, PIK Bečej A.D. u dogovoru sa opštinom obezbedio je jednu štalu kapaciteta 200 grla koja može poslužiti kao „pansion" za životinje koje su preživele poplave. Obezbeđeni su i lekovi i stočna hrana.


• Sva pomoć će se sprovoditi institucionalizovano, preko lokalnih samouprava i nadležnih Ministarstava, nakon što se proceni kome pomoć treba, u kom vidu i ko ispunjava uslove kvaliteta koji na snagu stupaju 1. jula ove godine


Udruženje nudi i svoju stručnu pomoć, i kao član saveta/odbora koji će predlagati najbolje načine sanacije nastale štete, i individualno

 

 

  • SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

    ZAVRŠEN DRUGI SRSPKI KONGRES MLEKARSTVA Unapređenje kvaliteta i efikasnosti proizvodnje neophodni za veću konkurentnost U Beogradu je 24. oktobra 2016. go

Copyright © 2019 Udruženje proizvođača mleka Srbije