-
Naslovna Aktuelno OD DO SADA URAĐENOG - IZDVAJAMO
OD DO SADA URAĐENOG - IZDVAJAMO
petak, 27 septembar 2013 14:40

Udruženje proizvođača mleka osnovano je 2010. godine sa ciljem da objedini farmere i zastupa njihove interese kod državnih i stručnih institucija, dobavljača repromaterijala i pomoćnih sredstava i otkupljivača sirovog mleka. U međuvremenu udruženje je, zahvaljujući postignutim rezultatima, postalo prepoznatljivo o čemu svedoči članstvo preko 100 uspešnih proizvođača.

Od do sada urađenog izdvajamo:

- Na inicijativu našeg udruženja, sa IMLEK-om je konstruisan model utvrđivanja otkupne cene, koja se prati kvartalno I u direktnoj je vezi sa prosekom na nivou Evropske Unije.
- Ukinuta je diskriminacija u isplati subvencija, ostvaren je povraćaj subvencija I povećanje iznosa premije za mleko odnosno subvencija za genetsko unapredjenje.
- U skladu sa ugledom koje Udruženje ima i na njegovu inicijativu u okviru novog zakona ostvareno je garantovanje isplate premija i subvencija čime je onemogućeno njihovo ukidanje jednostranom odlukom ili uredbom.
- Predstavnici našeg udruženja su ukljuceni u rad radne grupa za izradu drzavne strategije za period od 2014. – 2024. Godine.
- Predstavnici udruženja su aktivno učestvovali u izradi novog zakona o državnom zemljištu gde svojim predlozima traže odgovarajući ambijent za budućnost stočarstva.

 

  • SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

    ZAVRŠEN DRUGI SRSPKI KONGRES MLEKARSTVA Unapređenje kvaliteta i efikasnosti proizvodnje neophodni za veću konkurentnost U Beogradu je 24. oktobra 2016. go

Copyright © 2019 Udruženje proizvođača mleka Srbije