-
Naslovna Aktuelno AKTUELNO ZA ČLANOVE UDRUŽENJA
AKTUELNO ZA ČLANOVE UDRUŽENJA
subota, 28 septembar 2013 00:00

U potpunosti svesni izazova koji su pred svima koji se bave proizvodnjom mleka i mesa, članovi Udruženja su saglasni da se jedino udruženi i dobro organizovani možemo izboriti za poboljšanje uslova poslovanja. Da bi postigli preko potrebno povećanje konkurentnosti sektora mlekarstva, Upravni odbor Udruženja u najširem sastavu je nedavno doneo nekoliko suštinskih odluka koje se odnose na dalju profesionalizaciju rada.

-Odluka da se članarina plaća preko isporučenog mleka i to u iznosu od 0.05 RSD po litri mleka što će biti obaveza svih članova, a biće obračunato od strane otkupljivača.

-Odluka da udruženje formira sopstvenu firmu koja će se baviti organizovanim nabavkama svih neophodnih materijala, genetskog materijala, mehanizacije, obezbeđenjem servisa, usluge osiguranja, tehničke podrške, transferom znanja i pružanjem pravnih usluga.

Članovi udruženja će zauzvrat, radeći preko svoje firme, imati direktan interes kroz
- Obezbeđenje boljih cena i uslova plaćanja
- Mnogo boljoj tehničkoj podršci od strane dobavljača u prvom redu
- Uvođenje menadžmenta na farmi i praćenje proizvodnih rezultata
- Stalnu edukaciju, razmenu iskustava i posete srodnim udruzenjima iz Evrope- U predstojećim pregovorima sa EU upravo Udruženja su prepoznata kao dominantan partner u obezbeđenju i prikupljanju sredstava iz predpristupnih fondova EU a sa krajnjim ciljem bolje pripreme farmera za tržišnu utakmicu koja sledi.

Radeći sa udruženjem i kroz institucije udruženja radite za sebe.

 

  • SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

    ZAVRŠEN DRUGI SRSPKI KONGRES MLEKARSTVA Unapređenje kvaliteta i efikasnosti proizvodnje neophodni za veću konkurentnost U Beogradu je 24. oktobra 2016. go

Copyright © 2019 Udruženje proizvođača mleka Srbije