-
Naslovna Aktuelno NAJAVA ZA MEDIJE
NAJAVA ZA MEDIJE
sreda, 03 oktobar 2012 00:00

UDRUŽENJE PROIZVOĐAČA MLEKA SRBIJE I HOLŠTAJN ASOCIJACIJA SRBIJE
SASTANAK SA G.DINOM  GORANOM KNEŽEVIĆEM, MINISTROM POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE
ČETVRTAK  2012-10-04, 14.00, BD AGRO, DOBANOVCI

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević prisustvovaće, u četvrtak 4. oktobra 2012. godine u 14 časova, redovnoj godišnjoj skupštini Holštajn Asocijacije Srbije i Udruženja proizvođača mleka Srbije, koja će se održati na farmi „BD Agro“ u Dobanovcima, najreprezenativnijoj farmi u Srbiji i Evropi, kako po najboljem genetskom potencijalu stada od 2.000 krava holštaj rase uvezenih iz Kanade, tako i po najsvremenijoj tehnologiji proizvodnje.

Proizvodnjа mlekа u Republici Srbiji predstаvljа jednu od nаjznаčаjnijih grаnа poljoprivrede, što pokazuje podatak da  proizvodnja mlekа u ukupnoj vrednosti nаcionаlnog proizvodа ostvаrenog u sektoru poljoprivrede učestvuje sa 11%.  

Udruženje je poslednje tri godine  upozoravalo sve relevantne institucije Srbije da se sektor stočarastva nalazi na granici održivosti. Poslovanje u izuzetno nepovoljnim uslovima u poslednjih šest godina, danas je rezultiralo sa drastičnim padom proizvodnje mleka kao i smanjenjem stočnog fonda.

Na ovom sastanku ministar Knežević i članovi Udruženje proizvođača mleka i Holštajn asocijacije Srbije, razgovaraće o novim interventnim merama ministarstva za ublažavanje posledica ovogodišnje suše, kao i o neophodnim dugoročnim rešenjima za oporavak sektora i povećanje proizvodnje. Za oporavak sektora potrebne su godine i  stabilna agrarna politika, koja će  obezbediti predvidljive uslove za  poslovanje i unapređenje sektora.

Udruženje proizvođača mleka Srbije pozdravlja nove interventne mere ministarstva, koje će pomoći da  se ublaže  posledice ovogodišnje suše. Ovakva reakcija države je kranje ohrabrujuća, i verujemo da je ovo znak da agrarna politika zauzima dobar kurs. Na ovome se ne sme, stati. Udruženje smatra da se u narednom periodu mora učiniti mnogo više, kako bi se proizvodnja mleka, ali i celokupno stočarstvo Srbije učinilo održivim.

KONTAKT:
Aleksandra Janičić
063.471.402
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Danijela Bardić 
065.21.21.733
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

  • SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

    ZAVRŠEN DRUGI SRSPKI KONGRES MLEKARSTVA Unapređenje kvaliteta i efikasnosti proizvodnje neophodni za veću konkurentnost U Beogradu je 24. oktobra 2016. go

Copyright © 2019 Udruženje proizvođača mleka Srbije