Naslovna Aktuelno NAJAVA ZA MEDIJE
NAJAVA ZA MEDIJE
sreda, 03 oktobar 2012 00:00

UDRUŽENJE PROIZVOĐAČA MLEKA SRBIJE I HOLŠTAJN ASOCIJACIJA SRBIJE
SASTANAK SA G.DINOM  GORANOM KNEŽEVIĆEM, MINISTROM POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE
ČETVRTAK  2012-10-04, 14.00, BD AGRO, DOBANOVCI

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević prisustvovaće, u četvrtak 4. oktobra 2012. godine u 14 časova, redovnoj godišnjoj skupštini Holštajn Asocijacije Srbije i Udruženja proizvođača mleka Srbije, koja će se održati na farmi „BD Agro“ u Dobanovcima, najreprezenativnijoj farmi u Srbiji i Evropi, kako po najboljem genetskom potencijalu stada od 2.000 krava holštaj rase uvezenih iz Kanade, tako i po najsvremenijoj tehnologiji proizvodnje.

Proizvodnjа mlekа u Republici Srbiji predstаvljа jednu od nаjznаčаjnijih grаnа poljoprivrede, što pokazuje podatak da  proizvodnja mlekа u ukupnoj vrednosti nаcionаlnog proizvodа ostvаrenog u sektoru poljoprivrede učestvuje sa 11%.

Udruženje je poslednje tri godine  upozoravalo sve relevantne institucije Srbije da se sektor stočarastva nalazi na granici održivosti. Poslovanje u izuzetno nepovoljnim uslovima u poslednjih šest godina, danas je rezultiralo sa drastičnim padom proizvodnje mleka kao i smanjenjem stočnog fonda.

Na ovom sastanku ministar Knežević i članovi Udruženje proizvođača mleka i Holštajn asocijacije Srbije, razgovaraće o novim interventnim merama ministarstva za ublažavanje posledica ovogodišnje suše, kao i o neophodnim dugoročnim rešenjima za oporavak sektora i povećanje proizvodnje. Za oporavak sektora potrebne su godine i  stabilna agrarna politika, koja će  obezbediti predvidljive uslove za  poslovanje i unapređenje sektora.

Udruženje proizvođača mleka Srbije pozdravlja nove interventne mere ministarstva, koje će pomoći da  se ublaže  posledice ovogodišnje suše. Ovakva reakcija države je kranje ohrabrujuća, i verujemo da je ovo znak da agrarna politika zauzima dobar kurs. Na ovome se ne sme, stati. Udruženje smatra da se u narednom periodu mora učiniti mnogo više, kako bi se proizvodnja mleka, ali i celokupno stočarstvo Srbije učinilo održivim.

KONTAKT:
Aleksandra Janičić
063.471.402
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Danijela Bardić
065.21.21.733

• SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

ZAVRŠEN DRUGI SRSPKI KONGRES MLEKARSTVA Unapređenje kvaliteta i efikasnosti proizvodnje neophodni za veću konkurentnost U Beogradu je 24. oktobra 2016. go