-
Naslovna Aktuelno Donacije za škole i bolnice povodom Dana mleka
Donacije za škole i bolnice povodom Dana mleka
sreda, 01 jun 2011 00:00

1Udruženje proizvođača mleka Srbije pridružilo se obeležavanju Svetskog dana mleka, 1. juna, donirajući zajedno sa kompanijom "Imlek" ukupno 1.500 litara mleka za pet bolnica, škola, udruženja i domova širom naše zemlje. Svetski dan mleka, za koji je Organizacija UN za poljoprivredu i hranu (FAO) odredila 1. jun, ove godine se prvi put obeležava i u Srbiji, a cilj te manifestacije koja se širom planete proslavlja od 2001. godine je ukazivanje na važnost mleka i mlečnih prerađevina. Pristup obeležavanju je individualan, a zemlje sveta biraju svoj način proslave u saradnji sa lokalnim ili nacionalnim upravama i medijima.

Predsednik Udruženja proizvođača mleka Srbije Ljubiša Jovanović danas je Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu uručio 550 litara dugotrajnog mleka. Donacija je predata u dnevnoj bolnici te visokospecijalizovane zdravstvene ustanove na Voždovcu u kojoj dnevno boravi 100 dece sa cerebralnom paralizom, a koja obuhvata i dve škole - redovnu i školu po specijalnom programu.

Preostali deo ukupne količine mleka namenjen je Osnovnoj školi za decu sa posebnim potrebama "Sava Jovanović" iz Sirogojna, Udruženju samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom "Plava školjka", Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Jelena Varjaški" iz Vršca i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju iz Veternika.

 

  • SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

    ZAVRŠEN DRUGI SRSPKI KONGRES MLEKARSTVA Unapređenje kvaliteta i efikasnosti proizvodnje neophodni za veću konkurentnost U Beogradu je 24. oktobra 2016. go

Copyright © 2019 Udruženje proizvođača mleka Srbije